۱۷ اسفند ۱۳۸۹، ۹:۲۰

نوروز در فرهنگ ایرانی-10/

مطالعه نوروز گستره وسیعی از ادبیات را دربرمی‏گیرد

مطالعه نوروز گستره وسیعی از ادبیات را دربرمی‏گیرد

استاد فلسفه هنر دانشگاه هنردرمورد نوروز براین باور است که مطالعه نوروز گستره وسیعی از ادبیات را برای ما به ارث گذاشته است که اگر کسی بخواهد تأثیرش را بداند آن ادبیات بسیار گویا است.

دکتر محمد ضیمران درموردشاخصهایی که نوروز را درمیان سایر جشنهای فرهنگهای دیگر ممتاز و منحصر به‏فرد می‎کند به خبرنگار مهر گفت: نوروز انسان را به تاریخش وصل می‎کند. زیرا اعتدال ربیعی اساس تعیین این زمان به عنوان نوروز است. درواقع همه چیز نو می‎شود و فصل جدیدی در زندگی همه آدمها آغاز می‏شود، همین باعث می‏‎شود که زندگی شیرین شود و با توان و کارمایه جدید زندگی را شروع کنند.

وی افزود: بنابراین سایر اعیاد اهمیت خود را دارند ولی نوروز به دلیل اینکه با گردش ایام ارتباط تنگاتنگی دارد و به عنوان فصل اساسی زندگی مطرح است. شکوفایی و نوجوانی در فرهنگ ما از دیرباز به عنوان نقطه عطف زندگی تلقی شده اینکه هرچه گرفتاری و شوربختی و ناکامی است کنار بگذاریم و با انرژی و امید تازه وارد زندگی بشویم. بر این اساس نوروز اهمیت ویژه‏ای دارد و با فرهنگ و ملیت ایرانی هم عجین شده است.

این استاد فلسفه هنر دانشگاه هنر درباره راز ماندگاری نوروز هم چنین اظهارداشت: رازماندگاری نوروز بدان جهت است که نوروز با اسطوره‎ها و حماسه‎ها و اساس فرهنگ و تاریخ ایرانیان پیوند عمیقی خورده است. پادشاهان و سلسله‎ها آمدند و رفتند ولی آنچه که در صحنه آخر به عنوان یک رویداد اساسی در زندگی تلقی شد نوروز بوده است. بنابراین همه بیگانگانی که به ایران هجوم آوردند بعد استقرارشان ناچارشدند نوروز را به عنوان یک فصل اساسی در حیات اجتماعی و زندگی تاریخی و فرهنگ این مردم قبول کنند.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه هنر در مورد اینکه تاچه اندازه می‎توان ازدریچه مراسم نوروز فرهنگ ایرانی را شناخت همچنین گفت: تحقیقات زیادی راجع نوروز شده است تصادفاً همه کسانی که درباره تاریخ و فرهنگ ایران مطالعه می‏کنند یکی از فصول اساسی‎شان درباره عید نوروز است. من حتی درباره سفرنامه‏هایی که از ایران نوشته شده دیدم سیاحان و جهانگردانی وقتی به ایران می‎‏آمدند یکی از مسائلی که برایشان جالب بوده همین نوروز بوده است. بنابراین مطالعه نوروز گستره وسیعی از ادبیات  را برای ما به ارث گذاشته است که اگر کسی بخواهد تأثیرش را بداند آن ادبیات بسیار گویا است.

کد خبر 1269508

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha